Solliciteren aan Odisee

Verloop van de sollicitatie

Stap 1

Je registreert je op onze site met een e-mailadres waarnaar automatisch een wachtwoord wordt verstuurd. Deze gegevens heb je nodig om in te loggen op je persoonlijke sollicitatieruimte.

Ik ben reeds geregistreerd
Ik ben nog niet geregistreerd

Stap 2

Na het aanmelden met je e-mailadres en wachtwoord kan je jouw profiel aanmaken, aanvullen en voorzien van de nodige documenten zoals je CV of publicatielijst. Elk profiel wordt bewaard tot 1 jaar na de laatste keer waarop jij je hebt aangemeld.

Stap 3

Wanneer je profiel vervolledigd is en de nodige documenten toegevoegd zijn, klik je op de knop "Sollicitatie afronden".
Per vacaturebericht herhaal je de stappen 1 tot en met 3, maar hoef je enkel de eerste keer je te registeren; je kunt dezelfde logingegevens telkens opnieuw gebruiken om je kandidaat te stellen. Zo heb je al je sollicitaties in je persoonlijke sollicitatieruimte bijeen!

Stap 4

Een selectiecommissie neemt de kandidaturen grondig door. Zij selecteert enkele kandidaten op basis van CV. Wanneer jij doorgaat naar de eerste ronde, nemen we telefonisch contact met je op voor:

  • een selectieproef (administratief personeel) of een didactische proef (onderwijzend personeel);
  • een assessment (voor leidinggevenden).
  • een selectiegesprek

Stap 5

Op basis van de resultaten van de (eventuele) proeven en het selectiegesprek, kiezen de selectiecommissie en het Directiecomité de meest geschikte kandidaat. Deze wordt vervolgens telefonisch gecontacteerd.
Indien je deelnam aan de proeven en/of een selectiegesprek, krijg je in elk geval een e-mail toegestuurd waarin staat vermeld of je al dan niet werd weerhouden.


Veelgestelde vragen

Moet ik elektronisch solliciteren?

Ja! Sollicitaties via post of e-mail worden in principe niet aanvaard.
Indien je dit om bepaalde redenen toch wenst te doen, neem dan contact op met Personeelsdienst Odisee – Warmoesberg 26, 1000 Brussel, tel. 02/210.13.26, e-mail: werken@odisee.be.

Ik heb (technische) problemen bij het registreren of solliciteren

Een (technisch) probleem is nooit uitgesloten.
Neem contact op met Personeelsdienst Odisee – Warmoesberg 26, 1000 Brussel, tel. 02/210.13.26, e-mail: werken@odisee.be . Wij verhelpen het euvel zo snel mogelijk.

Ik heb reeds spontaan gesolliciteerd. Is het nog nodig te solliciteren op een vacature die me interesseert?

Ja! Bij een openstaande vacature zijn leidinggevenden niet verplicht de spontane sollicitanten door te nemen. Solliciteer je spontaan, maar zie je wat later toch een openstaande vacature die jou interesseert, dan vragen we je hiervoor te solliciteren met een aangepaste motivatiebrief.