Verloop van de sollicitatieprocedure

Stap 1

Indien je gericht wilt solliciteren voor een openstaande vacature, klik je onder de vacature op de knop "Solliciteren". Indien je spontaan wenst te solliciteren, klik je op de knop "Spontaan solliciteren" die je terugvindt onderaan het overzicht van de openstaande vacatures.

Stap 2

Bij een eerste sollicitatie klik je op 'Ik ben nog niet geregistreerd'. Na het invoeren van een e-mailadres, ontvang je een automatisch bericht met een wachtwoord waarmee je je kan aanmelden op je persoonlijke sollicitatieruimte.

Stap 3

In je persoonlijke sollicitatieruimte kan je jouw profiel aanmaken en aanvullen met jouw CV en motivatiebrief. Elk profiel wordt bewaard tot 1 jaar na de datum van aanmaak of jouw laatste sollicitatie.

Stap 4

Wanneer je profiel vervolledigd is en de nodige documenten toegevoegd zijn, klik je op de knop "Sollicitatie afronden".

Stap 5 (enkel voor openstaande vacatures)

Een selectiecommissie neemt de kandidaturen grondig door en maakt een eerste selectie op basis van CV en motivatiebrief. Wanneer je doorgaat naar de eerste ronde, nemen we telefonisch contact met je op voor:
  • een selectieproef (administratief personeel) of een didactische proef (onderwijzend personeel),
  • een assessment (voor leidinggevenden),
  • een selectiegesprek.

Stap 6 (enkel bij openstaande vacatures)

Op basis van de resultaten van de (eventuele) proeven en het selectiegesprek, kiezen de selectiecommissie en het directiecomité de meest geschikte kandidaat. Deze wordt vervolgens telefonisch gecontacteerd.
Indien je niet weerhouden wordt, ontvang je in elk geval een e-mail. Je krijgt steeds de mogelijkheid om persoonlijke feedback te ontvangen op jouw sollicitatie.